Metin, ne çok uzun, ne de çok kısa olmalıdır.

Web site içi ya da dışında, seo uyumlu bir makale yazma veya yayınlama düşünüyorsanız önceden hazırlık yapmanız gerekir. Çünkü, bu tür bir makale de kelime, söz dizimi, başlık ve paragrafların önemi oldukça önemlidir. Unutmayın,bir makale de okunabilirlik şartlı bir kuraldır. Bir e ticaret ya da pazar web site projesi için bir makale yazma konusunda sizi bilgilendirelim. Size, bir makale de olması gereken ana öğeleri anlatalım.

  • Makale de belirtilen bir yazının, tam metni.
  • Makale de, orijinal görüntü ve video.
  • Metin, ne çok uzun, ne de çok kısa olmalıdır.
  • Metin, konu ile ilgili tüm önemli bilgiyi sunmalıdır.
  • Her konu farklıdır. Bu yüzden, makale sunumu da farklı olmalıdır.

Makaleyi geniş tutan, boş kelime ile yazı hacmini artırmaya gerek yok. Bu, okuyucunun makale için önemini büyük ölçüde azaltır. Okuyucu, yazıyı çabuk anlaması gerekir, yoksa okumaz. Bir makale, çok kısa ya da çok uzun olmamalıdır. Okuyucu için sadece, alması için gereken bir bilgi içermeli.

Okuyucu, makaleden yanıt almaz ise başka bir makale de, aynı yanıt için aramaya devam eder. Bu, sıralama üzerinde kötü bir etki olur. SEO uyumlu bir makale de her şey, bir aceminin bile anlayacağı gibi tanımlanması gerekir. Buna ek olarak, makale de orijinal resim ve video kullanılmalıdır.

Orijinal görüntü veya ekran görüntüsü, neden kullanmalıyım?

Cevap oldukça basit, bir resim arama sonuçlarında görünecek ve bu resimlerden her birine makale için bir bağlantı olacaktır. Bu da web sitenin organik dış faktörlerini artırır. Bu yüzden, güvenilir bir web site olarak konumunu artırır. İyi bir fotoğraf çekmek, son derece kolaydır. Telefon ile bir ekran görüntüsü alabilir ve çok kolay yapılabilir.

SEO makale için orijinal, resim ve video yayınlanabilir. Bir video, tipik olarak farklı yorum ile makale tamamını yeniden anlatılmalıdır. Video görüntü, telefon veya ekran görüntüsü ile filme alınabilir.

Görüntü ve videonun kalitesi, çok önemli değil sadece gerçek anlamı önemlidir. 

Genel olarak video, çok önemlidir. Seo uyumlu makale okuyan bir kişinin, soruları var ise videoya bakmanın, sorularına bazı cevap vermesi çok olasıdır. Okuyucu, bir sayfa ziyaret etmek için çok zaman harcayacaktır.

Videonun, bir başka iyi yönü ise bu videodan makaleye tıklama oranınıdır. 

Youtube kanalı PR yönleri ile artış gösterir. En önemli faktör ise oransal yönü, neyin gerekli ve neyin olmadığını anlamaktır. Makale ile ilgili bir soruyu, doğru cevaplama ve makale içeriği hakkında konuşma yeterlidir. Okuyucu için bir yazı da belirtilen konuyu, anlamadığını düşünün. Konuya, gereksiz ve boş kelime yazılmamalıdır. Sadece, makale konusu ile ilgili kelime ekleyin. Aşağıya haber, makale, konu yazma ve reklam için web site eklenecek. 

Siz, takip etmeye devam edin.

Anadolu KOBİ Sosyal Medya Platformu